Thursday, December 22, 2011

sentap jap!

i selalu ingatkan anak2 betapa bertuahnya mereka dapat kehidupan sekarang; nak tu ini dapat, nak makan tu ini, kenyang; nak pakai tu ini, merasa; sebab dpt parents seperti kami ; take care of them, bukan aje dari segi keperluan, keselamatan; dan macam2 ..kawan2 mereka mungkin tak dapat seperti apa yang mereka dapat; should be lucky and bersyukur;walaupun si mak ni dikenali sebagai singa betina watsoever!

bila bab kena marah kena jerit tu biasalah; mereka pulak buat perbandingan, mak bapak orang lain tak lak buat macam mama (contohlah), mak bapak si polan tu tak marah camtu camni, sikit2 naik hanggin;nak kuar senang aje, x payah parents ikut sekali; statment perbandingan yang kekadang buat i hangin which selalu i akan ckp balik "takpelah, kalu suka nak jadi anak tat so-called mak bapak, gilah jadi anak orang tu"..hah senyap terus meka ...

and ada pulak orang da buat statement, kalau i dapat si polan si polan jadik laki; dah lama i kena pukul la tampar lah; sebab i ni kan kuat melawan hubby katenya; sentap tak kalau u diberi statement gitu;

mau aje i pulak kuar statement; "nasib baik ko dapat bini macam ini; kalo orang lain da lama lari kat siam", haha..cer pikir......................sentap tak pak...

2 comments:

Irfa said...

:(

sy pun ceoat naik angin..sy juga selalu cakap 'umie marah sbb umie sayang..kalau umie tak syg lantak la nak jadi apa"

pot pet ma ma said...

irfa; marah2 syg supaya jadi "org"