Thursday, April 5, 2012

Dilemma baru

kalau sebelum ni me n hubby dalam dilemma untuk memilih rumah mana untuk kediaman..tetapi kini ada dilemma baru yang melanda... i terutamanya..

ntah mengapa lately ni  hati dan naluri i selalu berdetik dengan keinginan untuk mencari tanah untuk dijadikan kediaman dan membina rumah mengikut rekabentuk sendiri, ada halaman dan boleh bercucuk-tanam sikit2..

rumah yang diidamkan sebelum ni dahpun sain perjanjian dan tunggu untuk apply loan..dan i cuma bayar rm500 ajer; itu boleh diuruskan kalau betul2 tak mahu beli

kenapa i berfikiran begitu???ntah..keinginan itu kuat sangat..lagipun berapa kali lagi i nak buat jualbeli rumah sedangkan umur da meningkat...

ader ke readers ni orang2 melaka yang boleh bantu hasrat dan keinginan i???? i pun da tanya2 kat kengkawan juga...

hubby kata if that is ur intention, the home issue will drag again...

i tak fikir i keliru cuma i diracuni keinginan tersebut....tapi ia mungkin something yang menyeronokkan kalau menjadi realiti..mula berangan dahhh nii..


Image Detail

Image Detail

Image Detail
contoh aje rumah ni, ala2 kedesaan mesti best kan ermmmgambar2 copy dr yahoo imej..sebagai contohhh

weekend without him

hubby is away to Pulau Bangi Sabah..monitoring the maintenance works for the solar system yang dipasang di sana..

his flight was this morning, 6.30 am..he will be there until sunday..

meaning that, our weekend  ni nanti is without him; which means "indoor activities" only..as mama ni, kalu hubby tak de malas nak berjimba kat luar ngan anak2..kang macam2 hal..macam2 ragam yang selalu buat mama tak dapat nak kawal emosi..

yang boring, anak2...tapi bukan selalu, kan...dok rumah diam2 aje; i ni boleh tahan sikit kalu dapat duduk kat rumah sepenuhnya sebab banyak kejaan yang dapat diselesaikan; ada plan nak bawa anak2 balik to my kampung but we will see first...after all, the permission from hubby must be first granted!

hope hubby selamat di sana menjalankan tugas..selain tu, dia bawak fishing rod sekali..so hati2 Yang bila memancing tu; kalu dapat ikan lom tentu dapat bawak balik. kan.