Saturday, December 24, 2011

pra MKSP, nasi uduk &sbpa

berita d ofis hari ini....

pagi tadi at 9 am we had pra-MKSP up to almost 11 am..tahap bosan yang impak maksima, bilamana i have to wait for my turn to present my report on the panel lawyers' achievement and assessment in tat meeting..
any way before the meeting officially started there was a news where the officer yang sebelum ni melakukan sesi terjah ke bilik i few days ago telah admitted kerana disyaki sakit jantung...stress kot..dept dia tak de orang buat keje; lambakan kerja lagi...walau apapun i da pun hantar sms mohon dia dilindungi Allah cpt sembuh dan muga tak der yg buruk berlaku...walaupun ada insiden hari tu tapi friendship is still remain dan i masih harapkan agar when she is back to ofis she will keep following the rules and regulation bila laksanakan keja...no matter how urgent the work is

ok...then lunch time, went out for lunch with shidah, intan and pipah @ayam penyet..tried nasi uduk with udang..excited nak rasa nasi uduk, before this tengok dlm tv citer benci bilang cinta bile heroin jual nasi uduk..macam sedap aje bunyinye, ada juga pacar leleh..tapi takut nak coba buk...the set came with sambal belacan, tahu, tempe and kobis mentah;oklah quite happy with the foods ..alhamdulillah kenyang aje..(da habis makan baru ingat nak amik gambar)

rushed back home to fetch anak2 bertiga yg sibuk nak main bowling kat mitc bowling centre around 2 pm; dropped them there n back to ofis siapkan keja sebab em going to be on leave on tuesday..so kerka kena bereh supaya bole tido lena semasa bercoootii

supposed ada discussion with zahari d lawyer at 4.30 pm and only 5 .05 pm he turn up ;proceed gek.yang penting my work schedule berjalan lancar...

before that, while waiting for zahari i sempat ke bilik EO untuk ambil surat tawaran sbpa..sain penerimaan surat but not the scheme; need to  study the details before signing it..always have some thing in mind on the option scheme...perhaps will consider the "58" but yeah...i have five days to finally decide..and for the salary...quite satisfied n happy..but if can get more is better, kan....

1 comment:

Lya Colours said...

skrg tgh busy2 pasal SBPA
saya x tau tau mende la sbb keje swasta. huhuhu
tapi kat rumah, topik hangat yg di bincangkan oleh mak ayah adalah SBPA la. penat dgr. hihi