Friday, December 23, 2011

Nyaris kena serang beruk/kera

pagi jumaat yang dirahmati Allah...namun ujian setiap hambaNya adalah berlainan..

when i was about to get into my car pagi tadi , my little girl dalam keta cakap, "mama tengok tu"..she pointed ke belakang masa i baru nk masuk keta, when i toleh, terus terkejut tengok beruk ke kera seekor yang menyinga ..i terus masuk keta dan tutup pintu..at the same time dia da melompat ke arah i terus naik ke atas ampaiaa baju..

Ya Allah, punye terkejut, i bunyikan hon, hubby pun kuar..wah dia tunjuk garang; hubby amik payung besar 2 batang kejar dan takut2kan dia...

dia lari atas bumbung sana sini hingga rumah jiran sebelah..

punye mengigil i dibuatnya..it must be the same one yang nak kejar nafis isnin lepas, padanlah nafis takut.. memang garang gila, dan bahaya...nasib baik i cepat masuk keta, alhamdulillah nothing bad was happened..


itulah hamba Allah yang cube menyerang i pagi ni..dan lari ke rumah jiran sebelah pulak...

3 comments:

Lya Colours said...

kat area rumah saya banyak gak beruk. erk beruk ke kera ke monyet ke tak reti beza. hii

malam2 suka lari atas bumbung bising gila, mengawan ke apa

che mid said...

susahkan kalau ada makhluk macam tu dekat umah ni.. bukan boleh kejar sampai atas bumbung.. hati-hati ya..

pot pet ma ma said...

lya;ntah akak pun x tahu tu kera k beruk;tapi garang betul
chemid;tetiba muncul, bahaya sebab garang betul