Thursday, April 5, 2012

Dilemma baru

kalau sebelum ni me n hubby dalam dilemma untuk memilih rumah mana untuk kediaman..tetapi kini ada dilemma baru yang melanda... i terutamanya..

ntah mengapa lately ni  hati dan naluri i selalu berdetik dengan keinginan untuk mencari tanah untuk dijadikan kediaman dan membina rumah mengikut rekabentuk sendiri, ada halaman dan boleh bercucuk-tanam sikit2..

rumah yang diidamkan sebelum ni dahpun sain perjanjian dan tunggu untuk apply loan..dan i cuma bayar rm500 ajer; itu boleh diuruskan kalau betul2 tak mahu beli

kenapa i berfikiran begitu???ntah..keinginan itu kuat sangat..lagipun berapa kali lagi i nak buat jualbeli rumah sedangkan umur da meningkat...

ader ke readers ni orang2 melaka yang boleh bantu hasrat dan keinginan i???? i pun da tanya2 kat kengkawan juga...

hubby kata if that is ur intention, the home issue will drag again...

i tak fikir i keliru cuma i diracuni keinginan tersebut....tapi ia mungkin something yang menyeronokkan kalau menjadi realiti..mula berangan dahhh nii..


Image Detail

Image Detail

Image Detail
contoh aje rumah ni, ala2 kedesaan mesti best kan ermmm



gambar2 copy dr yahoo imej..sebagai contohhh

4 comments:

Lya Colours said...

beli tanah kat kampung, lagi seronok duduk
boleh tanam2, bela ayam blkg rumah
macam mak saya. asal petang je tgk ayam, bg mkn ayam la hape la. tapi sy tak. sy tukang tgk je sbb gerun tgk ayam serbu masa nak bg mkn tu.haha

potpetmama said...

lya;tahu ke mana2 tanah yg available, share dgn akak ye

chinta said...

buat rumah kt kg serkam je la kak long..:)

potpetmama said...

syuhada..ada org x nak huhu