Friday, July 20, 2012

Menu sahur nanti aper ye?

Suddenly i em thinking of wat to cook for sahur nanti.

dalam suasana yang sepi ni hah, only left 3 of us..bayangkan drp staff di bahagian ni seramai 21 orang, tinggal kami bertiga..kebanyakannya cuti, ada yang mc, sorang bertugas di UTC, 2 gi meeting....kesunyian ini mengundang kepada keadaan berfikir tentang apakah lauk nak dimasak untuk sahur nanti, boleh gitu??

alhamdulillah i dapat juga sekilo daging baru (walaupun tak sesegar beli waktu pagi-sebabnya cuma berkesempatan beli waktu dah nak masuk petang)...sambal daging, kacang buncis goreng dan  ikan kering

ermmmm sounds ok to me...

tapi sebab banyak mulut lain, balik kang kena minta usul dan cadangan lain gek

yelah yang tu cadangan i ajer, anak2 yang nak puasa nak kena tanya gek selera mereka; lom selere apaknyer lagi..anyway, i akan ambil kira semua permintaan supaya tak ader yang terkilan nanti, kena adil kan!!!

tak boleh nak fikir tekak sendiri jer, hihi








2 comments:

Lya Colours said...

biasa sahur suka makanan yang sup2. sup ayam ke sayur ke. pedas2 kurang sket, takut pedih perut

LYAfrina said...

salam ramadhan..

sahur mkn roti j..y simple2