Sunday, July 22, 2012

1 Ramadhan 2012

sahur di hari pertama semalam, i buat sambal daging dan goreng ikan bilis...dan milo panas..nasib baik x susah kejut anak2 dan by 5.30  pagi semua da pun bersahur

we went back to my MIL's house untuk berbuka..few other family were there too so meriah suasana berbuka dan sedikit kelam kabut sebab by d time azan da masuk tapi ada lagi masakan yang sedang dikacau kat atas dapur

i balik lewat sikit sebab sibuk masakkan hubby lauk tulang dan rebung dimasak cili api dan sempat membuat makaroni bakar untuk dibawa balik ke sana; alhamdulillah pun habis juga

noted that banyak menu yang dibeli dan dimasak sendiri di sana; ada roti john, kuih buah melaka, bubur nasi, masak lemak cili padi ikan keli salai, sup tulang, sambal tempoyak, rendang ayam hutan...mewahnya..da makan beramai2 mestilah seronok

nak amik gambar pun tak sempat sebab da kelam kabut

hari ni akan berbuka di rumah dan menu pun da ada dalam senarai ...upon request





2 comments:

Lya Colours said...

selamat berpuasa dan berbuka. so far tak jejak bazar lagi. tapi semalam adik p bazar masjid tanah tu, sesak katanya. awal2 gini biasa la

potpetmama said...

akak pun lom jejak ke pasar ramadhan cuma semalam beli kuih-muih rm5 dari kedai tepi jalam