Monday, June 25, 2012

Sejarah tercipta

mungkin bagi sesetengah orang da berpengalaman bekerja selama berbelas jam

bagi kami di sini first time..mencipta sejarah bekerja selama 17 jam

sempena perasmian UTC Melaka oleh PM diadakan juga majlis jamuan rakyat seperti di entry sebelum ini i ada story kan..agensi kami dipertanggungjawabkan mengendalikan gerai dan pengurusan dan kutipan kupon

so sabtu tu kami mula bertugas mulai pukul 7 pagi,

mengemaskini data dan senarai peniaga akhir..menyemak tapak dan berurusan dengan peniaga  untuk mendapatkan butiran akhir dan menyediakan botol kupon

kemudian mengagihkan botol tersebut

memantau perniagaan yang dijalankan supaya selaras dengan syarat dan garis panduan kami

last sekali mengutip dan mengira kupon

tu yang membawa kami bekerja sehingga jam 2.30 pagi hari esoknya

kiraan bermula mengikut serahan botol..namun masa maksima yang dibenarkan adalah hingga 10 malam, makin awal penyerahan maka pengiraan bermula mengikut masa serahan

em leading Zon 7 gerai2 di bawah UKT dan MBMB sebanyak 39 gerai dengan 9 orang ahli...bayangkan nak mengira kupon2

balik rumah dekat pukul 3 pagi

in between, cuma rehat utk solat dan makan..yang hebat lepas magrib takder break langsung sebab kebanyakan peniaga da mula tutup gerai mulai pukul 7 malam jadi mereka datang sekaligus dalam satu masa..

tak dapat dinner pun...kebelai rasanya bila dah sudah  tapi selera makan dah tak ade, da ingat tilam bantal

itulah sumbangan  yang dapat diberi kepada negeriku

walaupun penat tak terkira, rasa seronok dapat membantu

"MELAKA MAJU NEGERIKU SAYANG, Negeri Bandar Teknologi Hijau"

3 comments:

Lya Colours said...

tu dia. kita keje sampai kol 5 pon tak tahan letih kadang2. letih mental. inikan 17 jam. tahniah2
melaka hebat!
eh kita tak p langsung area sana. takut jammed. hihi

potpetmama said...

lya; sayangkan negeri kataka kan hehe

che mid said...

Bravo!! teruskan kecemerlangan!!