Monday, February 27, 2012

Ke manalah nak bercuti?

pejam celik sekejap aje dah penghujung bulan feb....tup tap next week cuti sekolah da mula..masa berlalu dengan pantas sekali.

seperti biasa, bila datang aje cuti sekolah kami dok tercari-cari destinasi percutian, nak kemana? soalan yang  selalu membingungkan sebab selalu tak dapat nak memuktamadkan destinasi, ending up tak kemana2 atau gi yang dekat2 aje...

perkara yang sama berlaku..since few weeks ago me n hubby asyik tercari2 destinasi untuk bercoti next week;masalahnya; when i suggested A he dont agree;he suggested B i pulak menolak;masing2 ada alasan tersendiri bila tak berkenan mana2 destinasi yang tercalon..

biasalah bebudak akan tanya "cuti sekolah gi mana?" and we will always say "lom tahu, but we will go some where"..

i ada terfikir ke penang sebab masa CNY hari tu dah tak dapat pegi...tapi pagi tadi hubby ajak gi rompin (i x berapa berkenan ke sana sebab dia akn gi mancing udang galah while me n kids dok menunggu kat hotel, unless we go there purposely untuk bercuti2 dan makan2 udang galah)

still teraba2 ...masalah yang sama setiap kali berhadapan dengan cuti sekolah!!

4 comments:

ainnoraini said...

saya kalau cuti2 mcm ni balik kg jer la kat taiping sana...sambil tu boleh jugak jalan2...

Lya Colours said...

wah saya dgn mak pon tgh plan2 nak ke pineng jugak. memandangkan ada dik tgh study kat sana, so bleh melawat sekali

pineng best. makan sedap. hehehe

potpetmama said...

ain; kg pun kat sini jugak so kena cari tempat lain...

lya; tiap hari ada tmpt baru yg kuar, nak ke mana pun x tau hahaha

ketikketok said...

Another world's wonders in the making.. Gallery BiGDee House of Magic Potions world's first nano microfungus potions- Taman Royal Lily, Tanah Rata. Come and experience the wonders!