Monday, February 6, 2012

@home & stories

Hubby left to Jakarta this morning..apalagi, trip golfing...some of my fren suggested that i should follow him..i told them, never.....coz i knew that it will be a damn boring trip ..golfing trip means male frens..ape jadah nak ikut kaum lelaki tu semua...none of them is taking their wives n if me aje yg ikut so aper la rupanya, menjadi penunggu bilik..mereka kalau da bergolfing, sehari suntuk, pagi petang;malam utk makan rehat dan berjimba koott..baiklah i stay at home with d kids, lepaking, walau hati kekadang terasa sengal dan bengkek mengenangkan keseronokan cik abang tu di sana tapi i lebih rela bergelumang atas katil sendiri drp makan hati, dok kat hotel sorang diri...

well, lama tak update this blog with new story..as u know hari ni cuti sebab ganti semalam. Maulidur Rasul..i tak plan ke mana2 pun..breakfast tadi da buat mee goreng dan lunch, tengah fikir nak masak ape ni...

anyway, baju2 sekolah dan kerja lom gosok, petang sikitt..

wat the kids do..ada yang tengah study, main psp watch tv etc...

already warned the kids, no outing...mama lazy to drive n nak rehat cukup2...

semalam lepas d kids balik tuisyen, i went to JJ with hubby dlm kul 3 ptg..g beli lipstick and eyeliner; terbang rm185 for EL product..hubby lak g money changer...dalam kul 5 ptg pulak main badminton kat Kompleks Sukan Batu Berendam, hubby booking one court so main lah kami anak beranak..

malam tadi dinner at McD Batu Berendam.. d last time we went to McD masa malam new year eve..lama da tak ke situ so sebab ada request from si kenit, we went there utk makan..i memang  jarang bawak anak2 mkn fast food...sebulan dua tiga kali je...bukan kedekut but i guess kita ada pilihan healthy foods yg lebih baik utk diberi kepada anak2...

kat rumah  bila dah dengan anak2..kesabaran sentiasa teruji..kejap yang ni menjerit kejap yang tu; kejap ada yang ketawa, kejap yang ni menangis... walaupun perut kenyang, senario itu da jadi rutin..cuma ia kurang sikit bila hubby ade. kalau dengan i ni, walau i garang jugak tapi mereka kurang takut..seminit dua dengarlah kata lepas tu berulang semula..letih dan penat keja kat ofis pun tak sama dengan letih jadi lady tarzan!!

2 comments:

Lya Colours said...

wah bestnya cuti ! kitorang kerja okehhh co ni tak amik maulud nabi. tsk tsk tsk

potpetmama said...

lya..eh tu public holiday; da against govt instruction tu boleh kena dakwa bawah labour law