Tuesday, February 14, 2012

"Adik terkencingla"

lepas selesai urusan hantar tuan dan puan2 pegi sekolah pagi tadi, i bagi arnab2 kat rumah tu makan dan jirus lantai kat kandang tu, tak nak lalat hurung kandang arnab tu so twice a day i akan jirus lantai kat situ..selalunya waktu i buat urusan2 tu semua, the little princess jarang da bangun; (kalau da bangun dan i x de kat atas, dia akan menjerit nangis;kalau x nangis maknanya dia memang lom bangun) -dalam 7.20 am selesai semua rutin pagi2... buat susu dan naik atas utk kejutkan dia..

so pagi tadi bila i naik i nampak dia da gerak2 tutup muka lagi dengan bantal tapi tak menangis cam biasa tu;

baru je mama ni nak terjah kat dia,  i nampak seluar dia basah....alamak...tengok lagi, cadar pooonnn basah rupanya da terkencing;

i tanya dia adik kencing heh..dia kata "adik terkencingla"..takder lak i marah2..

so i suruh dia bangun terus buka baju dan gi mandi..sambil buka cadar i tanya, "camne adik bole kencing, da siang ni, adik tak sedar ke? "

"adik tadi rase sejuk cam malam2 tido kat cameron highlands ari tu, lepas tu adik kencingle kat tandas hotel kite tu tapi mane adik tahu adik ni kencing pulak atas katil mama"...

nak kate aper..redha ajelah tilam kena kencing budak kecik yang dah tak kecik tu..

2 comments:

Huszaini Haron said...

ala comeinya.. pandai adik jawab yyeer!!

Lya Colours said...

sembur febreeze. hihi