Wednesday, December 14, 2011

Urusan yang macam2!

hari ni i am on leave..selain uruskan hal rayuan sekolah nafis ada beberapa hal lain yg kami selesaikan..

mula2 sebelum gi JPendidkan Melaka , kami g breakfast dulu; makan roti canai depan Masjid Bukit Baru..kari kambing dia memang mengancam..sampaikan  lepas breakfast tu i feel like "keninau"..macam nak pening2 gitu..suspen gek..adakah disebabkan kambing, ntahlah


inilah gupenya kari kambing yang hampir menjatuhkan diri ini.....

alhamdulilah x de ape2 terjadi terutama lepas dapat berita gembira untuk nafis di JPM tu..rasa lega pulak..
selepas balik menghantar keputusan rayuan ke sekolah nafis kami gi mendaftarkan Nazwa di Tadika baru...tak sempat amik gambar..just register byr dulu RM30...minggu depan bayar semua fees yang total lebih kurang RM900.. pengsan jap..nasib baik apak dia punye turn bayo...anak bongsu dia katakan...sanggup aje..

then sempat menyinggah ke bakal rumah kami di Durian Tunggal (ade orang tak puas telek rumah tu lagi) dan bila da puashati, kami terus menuju MITC amik kakak daripada kelas tuisyen...

dalam kol 3 ptg gi Sony Shop di JJ baru sebab nak reformat lappy yg da buek hal hasil kreativiti si kecik semasa di cameron highlands ari tu...ada kawan IT da tolong reformat tapi i found it works so damn slow and always hang; sebab tu i bawak balik g kedai yg i beli dulu since it is under warranty period..

mereka at first kate kerja reformat tu akan  siap after 3 hours suddenly after 5 pm..mereka call kate lappy tu berproblem sesangat and need to be sent to their service centre...for how long, they cant confirm..nasib baik lappy hubby ada ni..nak kena sewa tanpa charge untuk 2 hari ni nampaknye..(itupon kalu dpt izin)

balik JJ i terus cook for dinner; hubby request sambal sardin..dan i tambah ayam goreng kunyit untuk anak2..kari kambing ada sikit lagi...itu aje lauk dinner tapi oklah tu daripada makan kat luar aje kan kan...

memang sibuk benar akak hari ni sampai tak sempat nak amik gambar lain so  entry hari ini cuma ada gambar breakfast ajelah...tu pon macam biase copy daripada my mobile upload kat mukabuku tuuuu

hah, waktu ni kami tinggal berempat kat rumah ni..dua2 hero takde ..gi main badminton kat Masjid Tanah...

my hubby happy sangat sebab urusan rayuan tu da selesai so si hero nak mengekor pun, dia benarkan..siap nak bawak beli kasut futsal kat sane...

sian my hubby..i know he works so hard to settle nafis's prob...wat to do sayang..we pray tat Allah akan makbulkan doa kita; and we wont stop trying and trying and use our best effort to bring back the normal life for our only son..muga kesabaran dan ketabahan kita ada balasan yang menggembirakan untuk tahun baru ini insya'Allah...




2 comments:

Lya Colours said...

saya kalau makan kambing on the spot pening
teringat past few months p kenduri kawen kat rumbia, dia buat kari kambing. saya ingat lembu. hambek, lepas makan pening gila

pot pet ma ma said...

Lyacolours;tapi sebab sedap, hehe telan aje...