Thursday, December 29, 2011

Cuti- fun @ JJ - terserempak few peoples!

last tuesday i was on leave..to settle few things with regards to school matters..

mula2 gi daftar kindy for d little girl..; finally decided to send her di Tadika Seri Bijak Bistari which is about 50 metres from my house..baru sekolah tadika, fees bagai macam yuran uni...rm1135 (all in- books, uniform, insurance, etc)

then went to nashwa's school..beli buku tulis ..nasib baik takde orang so mudah urusan i..tak sampai 10 minit da settle

seterusnya...da kira selesai urusan rasmi i pun gi jenjalan di JJ sambil berjimba dan membuang "seadanya"..bring along kakak, atirah dan si kecil...

waktu busy tengok tu ini ada orang tegur i..my old fren masa sekolah menengah ..borak2 kejap..she told me tat she is a single mother rupanya..ada chatting di fb tapi dia kate tak nak citer kat fb sebab malu...yelah Zila, ketentuan Allah untuk hamba2nya adalah berbeza..muga bahagia dengan kehidupan sekarang...

then tersempak dengan SA yang dulunya jiran di kampung...

pas tu lak ada orang tegur lagi dengar suara kecik "nek su"...hahaha jumpa pulak cucu ku hana dengan ibu dia...pandai si kecik tu (sebaya my youngest) tegur nenek dia ni..(the father is my hubby's nephew)

amboi ramainye jumpa orang kat sini...lepas sorang sorang...

seronok sesekali berjimba ni tanpa hubby ..enjoy and feels free, kalau ada hubby kang tengok mood dia..kalau mood ok, u raba sana sini pun dia ok aje..kalau sebaliknya kena sound suruh cepat cari barang yang betul2 dicari je, masa tu dua2 pun muncung  panjang...setahun sekali ade juga hubby camtu hehe x selalu pun..

sesi makan aje 2 round, and dalam kul 3 petang baru kami balik..

4 comments:

Lya Colours said...

alamak kita kalau terserempak mesti x kenal. sebab tak pernah tengok pic akak kat blog ni. hehe

potpetmama said...

lya;ader tp kena selak2 hahaha

Irfa said...

hahaha..gelak je.lelaki mmg camtu kan.masa berchenta ukur shopping mall tu sehari suntuk pun takpe.dah kawen terus tuju kedai yg penting2 je.

potpetmama said...

irfa; hubby akak angin camtu jejarang dtgn tetapi sekali tu plk bila da dtg, kiter plk hangin satu badan hahaha