Friday, July 12, 2013

2 Ramadhan 2013

semalam was quite a busy date..attended mtg pkl 9 and another one at 2.30 pm which dragged me until 5.20 pm..walhal waktu off kerja i adalah 4.30 pm..kelam kabut tu balik ambil budak berdua kat taska dan zup terus amik nafis..jalam jem pulak kat depan melaka baru sebab PARAM..almost 6.10 pm reached home..kelam kabut masak..cakap dgn anak2, mama masak simple2 ari ni ye..nak berhenti kat PARAM memang i tak kuasa sebab nak cari parking satu hal, sesak satu hal..baik i masak

so i buat kan mee sop (nasib baik da memang ada stok rebusan daging) dan buat sambal udang..gorengkan roti canai segera..

well that was our menu berbuka untuk the second day..sempat masak nasi..kot2 sesapa tak kenyang ada nasi juga

alhamdulillah kenyang semua dan tak de yang mintak makan berulang..sebab maybe da penat tunggu i yang lambat tu..

disebabkan masalah wifi kat rumah dan handphone yang da tak berapa nak canggih tak dapat nak post foods photo kat fb lagi cam selalu..bukan nak riak atau menunjuk..its more to "jeleskan" my siblings..kekadang they have nice foods kat my mum's house so saje nak seronok2..

the little girl tak puasa cuma minum susu sebotol sebelum gi sekolah..kat taska malu nak makan sampai rumah i tahu dia lapar, kesian kat dia i suruh makan epal dulu sementara i masak..baru muka tu senyum sebab turun keta da merengek2...

kita tengok hari ni, ..sahur tadi i siap bawak nasi goreng kat atas dan suap dia..pujuk juga dia makan dan puasa..dia  angguk je..harap2 dia bertahan

3 comments:

Fazleyatul Aini said...

saya pon suka upload pic makanan berbuka.hihi.

kak punya fb nama apa

ainnoraini said...

sama la jugak malas betul nak singgah kat PARAM tu...sesak semuanya sesak...

balik masak jer..apa yg patut...

potpetmama said...

Aini:potpetmama
Ainnoraini; sy pon rela masak drp bersesak