Wednesday, August 15, 2012

Mood kerja yang merudum

seperti kebanyakan orang; mood keja i definetely has been down; ; tidak lagi sesegar biasa; kepala hotak dok ingat tu ini-hal2 yang sama waktu dengan hariraya; but not to max sebab masih ada beberapa perjanjian yang nak kena disettlekan untuk ditandatangani; walau macamanapun kena diselesaikan juga, itu tanggungjawab penting walau macamana mood yang ade sekalipun

bila borak2 dengan my collegue mereka pon mengalami perasaan yang sama; semua mengeluh..mood keja takder

few staff akan mula bercuti esok

suasana raya da terasa sebab kat luar tu mereka dok pasang lagu raya dan buat deco2 raya; i loike...siap ada lemang yang dibakau, lampu lip-lap gantung kad raya dan ketupat

finally myself telah mendapat sepasang baju untuk hariraya sponsored by En F (baru satu yer, lum habis cari hehe).i tak kesah pasal persiapan raya di rumah memandangkan i masih belum pindah maka seperti tahun lepas, hariraya adalah hari berpindah-randah di antara rumah my mum n MIL; rumah yang i duduk akan jadi transit amik baju basuh baju zuuppp hilang semula

tapi i beli juga sikit kuih raya untuk tetamu yang datang (da hint kat my siblings, tahun depan je raya kat rumah i yer-cishhh zalimnya) mana tahu ada yang betol2 tersesat tapi sebab malas nak punggah pinggan mangkuk yang kebanyakannya masih dalam kotak, i berdoa tiada yang sudi datang, Amin (mati mak kalau hubby baca statement ni, ampuns yang..)

1 comment:

Lya Colours said...

saya pon mood kerja dah ke lautttttt