Monday, August 6, 2012

15&16 Ramadhan 2012

sabtu dan ahad yang lepas adalah hari bersopping baju anak2..pun gitu masih tak sudah..nafis masih belum dapat kemeja yang dia hendak and kakak cuma da beli baju kurung

the two already got almost everything except new shoes..agreed with them tat no new shoes except sandal..sebab tak pakai sangat pun

the first sopping place was  Mahkota Parade; tak kenan sangatlah baju kanak2 kat situ;

then pi Keluargaku cari baju kurung siap; dapat untuk kakak sahaja dan mama tak berkenan apa2;

on tat day mama decided to gantung piuk; buka puasa di Rashid Korner then ke JJ pulak sambung cari baju budak kecik dua orang tu; balik jj gi makan2 di MacDonald pulak sampai rumah almost 12 pm

whereas semalam, paginya gi pasar; spent about RM120;beli daging ikan ayam udang- a week stock; balik tu  siang2 dan cuci lauk; hubby ni tiap minggu nak makan tulang masak lemak cili api rebung; so gigih masak dulu sebelum balik kampung MIL

jugak plan nak masak mee kuah dan bergedil kat kampung; abih angkut segala barang

sampai kampung dalam kul 3; tinggalkan barang2 terus gi pekan bawak budak berdua bertindik

hubby pulak mengada2 dengan mak dia, nak makan serabai..sempat belajar cara2 buat serabai dengan MIL; wah senang ajer rupenya buat serabai ni; lepas ni bole buat sendirile yer

balik rumah almost 10.30pm; tunggu hubby tengok badminton dan singgah rumah Dr Ab hantar makanan untuk orang mengandung pulak..patutnya dia berbuka kat rumah MIL tapi sebab FIL dia accident di semasa dia balik Kluang semalam so dia tak dapat balik kampung

really exhausted dengan aktiviti masak2 semalam, sampai rumah, terus naik bilik zzzzzz...dengar hubby  kata nak kuar kejap beli makanan kucing, ye dan tidak aje sebab da tak boleh nak buka mata, soriii huhu




3 comments:

Lya Colours said...

saya pergi shopping kat melaka mall. sale sampai semalam je. best jugak. make up murah2. hehe

makchaq said...

Shopping raya memang penat.. sebab tak boleh makan kot kan?.. selalu bila keluar boleh makan..

potpetmama said...

lya; memang cdn nk g melaka mall jugak tapi x sempat

makchaq;selamat berposa; sopping dgn bdk2 memang penatttt walaupun bkn bulan posa