Tuesday, July 3, 2012

Dah tempahpun baju raya

u olls dah tempah baju raya???

alhamdulillah i da settled kan baju melayu hubby and hero last saturday..paginya cari kain di kamdar..petangnya tu kami balik masjid tanah terus gi tempah & hantar sekali FIL punyer sebab waktu belikan kain i cari sekali untuk MIL dan FIL

the three dara..??untuk si kakak da siap berjahit; yang dua lagi da bagi kat my mum untuk hantar kat tailor-my mum kata tunggu turn..

while for me..tak ader mood nak cari kain ela so plan nak beli siap aje nanti

anyway seperti biasa baju si mama ni kena lebih glamer sikit , kena ada manik2 labuci bagai hehe

actually  masa hantar kain untuk baju melayu kat tailor biasa tu, dapat statement cengini.."hah ko datang waktu kodai nak tutup, patut tempahan da ditutup..tapi nasib baik ko kawan eden amik jugak"

hubby kate lah..

a'ah..nasib baik kawan sekolah, kalau tak nanges gek nak cari tailor lain.. kalau ikut hubby, dia bukan berapa kesah..tu pun puas da memaksa dia gi cari kain, kalau tak kena beli da siap..untuk baju melayu i tak suka beli da siap, mesti nak tempah punyer..since da berkahwin i rasa cuma sekali dua ajer kami beli baju melayu siap, yang lain tu mesti i paksa dia cari kain dan tempah..

 the reason i malas nak gi cari kain ela for myself pulak disebabkan i dapat tahu ramai kenkawan kat opis ni cerita yang ramai tailor da tutup tempahan..so wat per cari kain-sape nak jahit..

setiap tahun kami memang ada warna tema..so far sejak kawin dan beranak-pinak memang first raya kami akan pakai kaler sedondon..da berbelas tahun menjadi trend kami..me anak beranak da terkenal di kalangan family yang akan pakai kaler sedondon setiap tahun, walau corak kain lain2 warna mesti same... untuk tahun ni warnaya???....ermmm tunggu entry rayalah yer..



2 comments:

Lya Colours said...

besaqnya tulisannn. terang nampak ni. hehe
iolsss kain pon belum beli. tunggu weekend ni la jawabnya sbb gaji baru masuk. huhu

Irfa said...

BELUM BUAT APA2 PERSIAPAN RAYA LAGI.
BELI SIAP JE KOT