Wednesday, July 18, 2012

Dah sampai ajal

meranalah hidup bila washing machine da sampai ajal...masa hari isnin tulah, bila time spin kuar bunyi degam-degum...tengok2 drummer dia tak boleh pusing dah..

kalau nak ikutkan memang da patut ajal mesin tu sampai ..setelah 12 tahun pakai, berbaloi..banyak jasa dan bakti-lima enam bulan lepas pun penah buat hal..so masa tu macam sayang nak beli baru..so hantar repair kena dlm rm250 kalau i tak silap; tapi kali ni nampak macam kritikal, selain drummer dia tak jalan, air keluar daripada bahagian bawah, dan bukan dekat tap connection; erm..tukar ajelah

i suka d washing machine tu; its a LG dengan muatan 12kg..macam2 boleh sumbat..comforter pun boleh masuk cuci..orang kata da puas melenjan..

dan kini....baju2 menjadi longgokan bukit bukau kat rumah tu..tak sanggup mak tengok, nak nages pon hader

and hari ni hubby balik so akan keluar mencari mesin basuh yang baru nampaknye; i ni tak penah pakai mesin basuh jenis yang buka pintu kat depan tu-selalu main pintu atas..hajat di hati macam nak beli eletrolux..ok ke..yang sekali dengan cucian hot water; tengok dulu hubby kata ape..





erm..kuar duit lagi...............






1 comment:

Lya Colours said...

mesin basuh kat rumah saya brand apa. lupa sudah. pon ada hot water tu. tapi x pernah guna pon. haha