Monday, July 23, 2012

3 Ramadhan 2012

hari ketiga berbuka puasa tanpa hubby...walaupun pms tapi masih larat masak sendiri untuk anak2..so today i gorengkan makaroni, daging masak kicap dan sambal ikan tongkol

da amik gambar, tengok2 hasilnya mengecewakan...so tidaklah diuploadkan oleh tuan tanah di mukabuka atau di sini

memandangkan waktu balik i adalah 5.30 ptg maka sampai rumah harus dlm 6.15 ptg selepas urusan amik anak2 di taska..masuk rumah berlari2 memasak, so mungkin tak sehebat tahun sebelumnya sebab kekangan masa; apa2 pun for me yg penting, i cooked the dishes myself, no beli2 atau kurangkan beli makanan dari luar;

sedih aje, bila call hubby tadi tanye makan ape..dia kata buka tadi makan roti dan telur aje, pun masak sendiri aje..."takpelah nanti bila2 abang balik mama masak yang sedap2" walaupun cuma sejenis dua...

i sebenarnya sakit kepala ni, mana tidak dari pukul 8.45 pg hingga 10 pg ada mesyuarat pengurusan..sambung dengan mesyuarat dgn investor yang nak beli our land daripada pkl 10.30 pg sampai pkl 1.30 tgh; break kejap sambung pukul 3 ptg hingga almost 5ptg to discuss the details of the agreement..macam nak pengsan..

alhamdulillah walau pun penat sikit dan tak berapa sihat masih diberi tenaga oleh Allah untuk sediakan juadah berbuka anak2...

2 comments:

Lya Colours said...

daging kicap nyum ! semalam saya beli daging sambal kat bazar sampai rm5. sbb nak beli rm2 dia tak jual. dia cakap kurang2 kene beli rm3. erkkkk. alang2 beli rm5 terus. haha

potpetmama said...

faveret anak2 daging kicap tu, letak kentang sekali