Friday, June 29, 2012

New Finding




a new finding...

by kakak

we noticed that since the past few days, this young lady asyik memegang gunting

tapi di bawah pengawasan

eveything i namapak dia pegang gunting,i will ask why she is holding a scissors

dan dia akan beritahu , nak gunting this and that

sebab banyak aktiviti sekolah yang memerlukan gambar2 untuk digunting

tetapi agaknya i terlepas pandang tadi, while i baring2 masa hubby gi sembahyang jumaat

(by the way we are both on leave;ambil buku rekod kakak)

masa nak kuar gi bank, tetiba kakak menjerit "mama nak tengok tak ni apa najwa jumpa"

she brought it down, segumpal rambut

when we asked her- tak ngaku & muka da lain; tetiba nangis

so i check rambut dia..a'ah memang ada bekas kena gunting..sebab so far rambut dia tak pernah potong, obviously can see if u cut it coz her hair jenis kerinting jatuh..

wat to do, nasib baik tak banyak yang di kerjakan

dah kena warning, boleh pegang gunting hanya depan mama...










3 comments:

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

hehe, bebudak kan,kak.. ade2 jer..hehe.Proses belajar..:)

potpetmama said...

yM, sebab tu kena monitor, proses guna gunting dan menggunting dan..bahan2 yang digunting hehe

Irfa said...

oh bahaya ni
adik saya penah cukur kening masa kecik dulu