Thursday, June 14, 2012

Hunnymuny aka private trip

as planned we celebrated our 18th wedding annivesary privately at Berjaya Resort Langkawi, finally

stayed at their Rainforest Chalet, di kaki bukit..they provide a shuttle buggy (?) from the lobby each and every time u  nak turun , kalau tak merana ler nak memanjat ke chalet masing2 setiap kali nak keluar masuk atau turun naik

it was a wonderful moment after 18 years marriage; baru second time nak berdua2an in privacy

flight to langkawi via airasia was at 5.25 pm but was delayed until 6 pm (biasalah tu airasia pun branding kan)

we rented nissan sylphy there to ease our movement

check in almost 7.30 pm; lepak dan makan malam di tempat biasa

on the second day kami ronda satu pulau then apelagi soping2; dinner di muara sungai pon tempat biasa

muak dengan selera hotel sebab tu bila di sini kami gi tempat makan yang da biasa bila kami datang sini

third day check out pukul 12.30 tgh

flight back pukul 2.40 petang

mula2 sampai bilik cam biasa ada orang very the sentimental, sebut anak

kat airport tengok anak orang lari2, pun sebut anak

kat hotel tengok anak arab bergaduh, pun sebut anak

he should get the award for "bapak anak" hahahaha


 the lobby


our chalet;7101

the shuttle

the cafe for breakfast

my breakfast plate-first day

our dinner on the first night; fish curry, kerang rebus, telur dadar and ulam


most of the photos were taken using the dslr;
yet to have time to upload yeah..
(entry ni pon da lama terperap ..hehe)

hubby said that we should plan for a so-called hunnymuny trip next year and make it as our personal aka private annual activity
yer ke Yang..
yang asyik ingat anak is u
yang terkilan kan anak pun u
(i bukan tak ingat anak tapi i bole tahan feeling tu)
sanggup ke

we also need to spend a private time together
personally i agreed tat hubby's suggestion is a good idea
you will feel more closer
and such privacy will help to strenghten the  relationship
mengembalikan banyak nostalgia
pahit manis payau kelat
especially sekarang we live separately
kerana keperluan kerja dan mencari rezeki
masa bersama  berdua amat berharga

 










1 comment:

Lya Colours said...

ada coklat daim tak? hehe