Monday, May 28, 2012

A good exposure for Kakak

kakak attended a 2 days seminar on SPM anjuran Berita Harian di UKM;

its a good exposure for her

yang buat i so keen to send her for the seminar was that the venue; a well-known and prestigious Uni

even i am not studying kat situ; tapi i nak inspired her; walaupun ke sana hanya untuk berseminar tapi sekurang2nya she got the spirit and experiece, and dapat motivate diri dia juga bagaimana environment  Uni; akan membantu merangsang kesungguhan dan usaha dia untuk terus gigih belajar untuk diri dan masa depan sendiri

and bila masuk aje ke kawasan Uni me and hubby beritahu the kids..this is how a Uni looks like; see its building; how proud u will be kalau jadi student Uni blah blah

banyak Q&A daripada the kids; we feels happy sebab pendedahan dan pengalaman sedemikian memberi kesan positif;

while bual2 dengan hubby we agreed that pendedahan sedemikian perlu diperbanyakkan pada the kids..

Untuk kakak, mama dan ayah akan selalu mencari jalan dan peluang untuk kakak merintis jalan kepada kejayaan

yang penting kakak kena tingkatkan usaha setiap masa

semuga kakak berjaya...we luv u so much



1 comment:

Lya Colours said...

cuti2 sekolah ni bagus jugak hantar mereka utk aktiviti macam ni. xde la dok rumah tgk kartun je. hehe