Tuesday, April 3, 2012

Teambuilding Day 2

officially the challenges started on the second day..
we completed three wargames but was so sad , there was no photos taken during the first game

ready to face the challenge

 this is my team; i was in the same team with our Timb CEO;
3 orang bawah 30 thn (ladies)
seorang bawah 40 tahun
seorang bawah 45 tahun (i ke tu??)
2 orang bawah 50 tahun
7 orang atas 50 tahun

wargame 2

 membuat refleksi selepas the wargame 1 and 2

 our team's presentation

 abseiling time;waiting for the turn;tinggi kannnnn


the giant game
 ketibaan CEO untuk majlis perasmian

 dinner ala2 bbq dulu..


 menunggu majlis perasmian
majlis perasmian oleh CEO


keahlian pasukan ditentukan selepas peserta menjalani minds profiling; di mana dalam ujian tersebut peserta kena menjawab beberapa soalan yang menilai tahap pemikiran dan identiti seseorang..i was in team merah. group minda kelas pemikir (even actually i am not supposed to be in that group sebab banyak ciri2 diri i yang tak tersenarai dalam profail tersebut)

aktiviti pertama melibatkan wargame di dalam kebun kelapa sawit di mana selepas gagal mendapatkan idea, kami beli idea dari fasi ..penyelesaiannya adalah kena mengikat dua tali atas bawah pada 2 batang pokok yang berjarak 15 meter dan kami perlu merentasi tali tersebut..ala2 jambatan gantung...hahaha macam nak tercabut hati ku ini tapi berjaya juga meniti tali tersebut demi memikirkan kalau tak buat akan menyebabkan team kami kehilangan 15,000 mata, bagi setiap ahli yang gagal;namun gagal juga sebab 4 ahli veteran  tak berani nak rentas tali tu dan masa punnn da tamat

wargame kedua..menyaksikan kebangkitan kami bilamana walaupun masih juga beli idea kami dapat menjalankan misi dalam tempoh kurang 10 minit daripada masa tambahan

prestasi meningkat dalam giant game bila mana kami adalah kumpulan paling pantas menyelesaikan misi menyelamatkan giant iaitu 31 minit; sebenarnya 15 minit pertama da siap tapi masa nak landing terkena tali jadi kami gunakan skill awal untuk diberbaiki dengan tambahan masa 1 minit sahaja..

seterusnya semua ahli kami berjaya membuat abseiling walaupun gayatnya hanya Allah yang tahu...

lepas kuliah magrib ada sesi makan ala2 bbq dan diikuti majlis perasmian oleh Datuk KPE..

bila sampai ceramah terakhir malam kedua berkaitan Budaya Kerja Cemerlang, sebab siangnya da kepenatan gile hampir kesemua da panas punggung dan da hilang fokus..

4 comments:

che mid said...

Salam, baca entri ni.. teringat Che Mid pernah conduct training macma tu, tapi sejak ada deeja.. pencen .. he he

potpetmama said...

chemid; wah hebat tu..

Lya Colours said...

dulu masa kat matrik, wajib kene pergi camping. and ada abseiling tu. malangnya penakut gila, esok nak abseiling, malamnya demamm. keh keh keh selamatttttttt

potpetmama said...

lya;bila da buat seronok tak hingat kalau bole nak repeat