Monday, April 16, 2012

stories for d 3 days

last week i planned nak ke satu tempat sebab hari ni cuti di melaka..tapi while reached home on friday, kakak said that she is having a class on monday and nashwa pulak ada latihan volley ball so terbatal hajat di hati konon2nya nak beristirehat di PD or Nilai Springs tu..

wat we did on saturday...gi mydin beli barang dapur dan barang2 nak buat lamb chop; on the dot i tetiba dapat feel nak buat western food so gigih mencari tangkapan yang sewaktu dengannya lah..and mama pun malamnya tu telah menyiapkan western dinner ; kekonon nak amik gambar tapi tengok lajunya  tukang2 makan "mentekedarah" (oops hehe) terus malas nak amik gambo..kang lambat2, takut tak dapat makan; i buat lamb chop, marinated chicken, goreng french fries and buat salad..alhamdulillah suami &  anak2 suka sampai memasing tersandar kekenyangan;

semalam, balik kampung my mum sekejap hantarkan udang kering dan ikan kering..lepas tu balik rumah semula, hubby mesin rumput..lepas magrib zoom ke masjid tanah, hantar MIL punye udang kering dan ikan kering le pulak..dan bawak sekali MIL kuar makan..as my FIL malas nak kuar, we just tapau for him...

hubby da tak jadi cuti sebab tak jadi nak berjalan ..dan balik kerja hari ni..

mama hari ni mood masak ada sengal sikit, cuma masak bubur daging for breakfast and lunch..and dinner buat singgang ikan parang dan goreng ayam..tadi ada perasaan nak kuar dengan anak2 tapi bila tengok si kenit da terkesot2 bergerak langsung tak jadi

1 comment:

Lya Colours said...

saya smlm cuti dok maraton movie je kat rumah. huhu