Wednesday, April 25, 2012

Morning conversations

sampai ofis, i gelak2 sensorang..teringat kisah pagi tadi...

first conversation:

while lying on the bed after sending kakak to school. the two were sent by hubby..

suddenly she belek2 my hair, "mama ada kelemumur lah..camne nak buangkan"

"tak yah buangkan, nanti shampoo hilanglah..."

"eh ma, nak dengau citer tak..semalam adik tengok rambut teacher adik, adik nampak telur kutu, adik cakap ngan teacher adik tolong cabutkan nak .tapi telur kutu tu da mati, adik pun beritau le teacher telur tu da mati"

me...oooh..hahaha

second conversation:

while mama pilih2 tudung..hari ni mama pakai baju ungu bunga2 alah2 shocking pink so mama pilih tudung kaler ungu

"ma, tak matching lah tudung tu, amik yang pink dan pink gelap ni..nanti tak cantik..kawan mama ketawakan mama, nanti dia cakap..apalah salwa ni tak pandai matching tudung" (she really sebut the word matching tu)

me, "ooh ye ke oklah" ..gelak lagi


third conversation

while driving and on the way to kindy

"ma, kawan adik kata mama dia nak dapat baby"

"oh ye ke, damia pun nak dapat baby jugak, adik tak nak baby ke"

muka terus sedih nak nanges, "kan adik kata tak nak, mama ni suke nak tanye pulak"

me, terus senyup sorang2,  malas nak continue cakap kang dia nanges satu hal tak nak turun keta...hahaha

1 comment:

Lya Colours said...

haha pandai btoi bercakap