Monday, April 23, 2012

Apa nak serabut2

our office dinner sempena 40 tahun akan diadakan pada malam besok di holiday inn melaka..biasalah cik kiah2 ni kalau bab2 dinner or function, semua nak melaram..fikir baju tudung makeup kasut blah blah

pakaian adalah batik ye puan2  tuan2 dan adik2...tak seglamer mana pon kalu da berbatik2 ni...

akak pun bila da bab2 mikiaq pasal baju dan anak-beranak persiapan pemakaian jadi serabut, sengal2 sikit..pulak last minit tahu pakai batik; kalu nak tempah baju baru, nak berjahit manik2 bagai ke memang tak sempat..
emosi memikirkan ketidaksiapan dan kecukupan persiapan ke dinner adalah rasa sengal dan bengkek..jengkel sekali


Image Detail

tapi, fikir2 balik semula, apa nak serabut sangat, u bukan tetamu VVIP ke VIP..nak glamer ke mender sesangat; datang untuk makan dan tunggu lucky draw..
apa hal nak melebih2.. kan..ye tak..hah..kan da tak pening...
positif thinking will be the best medicine forever
betul tak...

1 comment:

Lya Colours said...

betul tu. yang penting makan biar kenyang nanti ye. hehe