Thursday, March 22, 2012

Seriau

baca paper pasal result SPM yang kuar semalam; macam2 versi; all about the good results;

i pulak jadi tak tentu arah mengenangkan hal...tahun ni kakak will sit for SPM and when the result kuar; tak tahu aperlah ghupenya nanti;camne hasilnya..

not to say she is bad..she is average..tapi biasalah, mak2 kan risau lebih dari bapak (?) dan yang ambik peksa sendiri tak serisau orang yang tak amik peksa

maybe she is the first; so harapan i sangatlah tinggi walaupun tak  nak mengharapkan Gunung Everest tapi kalau dapat setinggi Gunung Kinabalu pun hati akan berbunga; yang penting kakak dapat melanjutkan pelajaran ke menara gading..

namun i tetap mendoakan agar kakak akan mencapai keputusan yang baik....dan cemerlang..

ambil iktibar daripada result kengkawan yang baru kuar...

tapi hati ni tetaplah "seriau" nengok cara dia..sikap dia terhadap pelajaran...ala2 cool dan rileks yang buatkan i yang asyik nak mengurut dada..

sampai rasa, bolehke i ganti dia amik exam nanti....

2 comments:

Lya Colours said...

adik saya baru amik result semalam
dia yang bongsu. so dia ni macam sambil lewa, tak endah, masa nak spm dulu. mak plak risau lelebih2 tgk dia malas study la tido la. saya malas nak membebel. lantak ko le kan.hahaha
masa dia nak amik result, malam sebelumnya, mak sampai tak leh tido. tapi nasib baikkk lah ada 2 ketol A jugak adik saya tu. sebab masa trial, seketol A pon x naik

potpetmama said...

lya; nanti bila lya da jadi ibu, lya akan rasai kebimbangan seorang ibu..bila lagi eh..hihi