Monday, March 26, 2012

Pertandingan Tarian

last saturday me n hubby pergi menyaksikan pertandingan tarian (saringan)  peringkat negeri melaka where nashwa took part..diadakan di Dewan Bestari Jab. Pendidikan Melaka di Bukit Baru

sampai sana, dalam kul 10.30 pagi  dan sekolah dia masih belum buat persembahan..rupanya dapat giliran yang terakhir sebab datang lambat; i tanye nape cikgu bawa lambat sedangkan dia kul 7 pagi da ada kat sekolah..rupanya lame nau sesi make-up;so bila sampai turn buat persembahan, dah dekat pukul 1 tghri; tengok2 satu lagu aje..lagu lagi satu tak sempat kot; bila kuar keputusan pertandingan tak dapat masuk final, punyalah dia frust asyik mengeluh..

we think she and her group did very well, personally i think hers was one of the most outstanding tapi takde rezeki; kata nashwa, the jury told the teacher that lagu tak menepati tema tradisional...hah?!!!!lagu ogy yang ada senikata ..."lihatlah keindahan ..sawah bendang..blah blah.. tu"...abih yang ada kumpulan lain bawak tarian dari lagu noraniza idris boleh pulak....penganjur mesti ada beri garis panduan kat sekolah, kan..pure traditional music ke ape ke..tapi kat backdrop cuma tulis pertandingan tarian; perkataan tradisional pun  tak ada...ntah conpius mak

tak apelah dik, at least adik dah try very hard




nashwa..the dancer

with her fren...

1 comment:

Lya Colours said...

wahh kemain mekap. patut lama. hehe