Monday, March 12, 2012

Kursus Waktu Cuti Sekolah

salam pagi Isnin..to those yang bersemangat, masuk kerja hari ni mesti senyum senang riang dan energetic untuk bekerja..to those yg sebaliknya mungkin tengah mengalami sindrom Monday blues...well cuti sekolah da bermula..ada parents da mula bercuti juga untuk bersama anak2..jalan pun agak lengang tak sibuk macam biasa, waktu hari sekolah..

i have to attend a 3 days course bermula hari ni sampai 14 mac di melaka juga ;pendaftaran nanti kul 2 petang; kursus transformasi minda-a compulsory course to be attended by those working with state government; tujuannya untuk memperkasakan minda dan semangat juang di kalangan penjawat awam negeri..mudah2an akan  membantu mengubah pemikiran, semangat jatidiri dan berjuang mempertahankan hak di bumi yang dipijak..

actually my turn is yet to come tapi sebab ianya wajib untuk dihadiri kalau tak minggu ni, minggu2 akan datang maka i pun request untuk dipertimbangkan menghadirinya waktu cuti sekolah..yelah kalau hari biasa, banyak masalahnya especially kursus ni bukan macam kursus biasa; no one is allowed to go out dan bermalam kat mana2 sesuka hati..yes i can request  my mum to take care of the kids tapi sian kat my mum, banyak kerja pagi2 dia kena buat, hantar 4 orang g sekolah ditempat berlainan dan fetch them at different time later..so kalau i pegi waktu cuti sekolah i just can send them in one place, like this time..my mum takde g Ganu ambil brg my sis yang da abis belajar kat UMT..so i hantar the kids rumah mak mertua i..sebab mak mertua i pun willing to help untuk jaga the kids..n i g kursus dengan hati yang tenang

and the day after abis berkursus i akan bercuti ke tempat yang dirancang..rahsia da bocor kat anak2 semua tak sabar tunggu i balik kursus dan lepas tu bercuti2..mudah-mudahan Allah mempermudahkan urusan kami nanti, amin insyaAllah

1 comment:

Lya Colours said...

selamat berkursus lah ye. hihi