Monday, February 20, 2012

Citer Waktu Buat Homework

the two are currently doin their homeworks..while mama is mukabuku'ing...and blogging hehe..

sambil2 memerhati dan mengintai perbualan..

"kak, homework adik banyak ni..tapi adik bole abiskan..adik buat satu, pas tu baring dululah"...

n i see her baring2...i senyum n tak cakap ape2...

"adik..da habis ke..." i saje tanye

"lom, teacher kate, tak ape buat sikit2 tapi kena abis, adik buat pelan2 ni..."

"kalau pelan sangat, lambat habis kang da ngantok"

"mama ni, adik yang buatlah adik tahulah"

amboi ayat..mak nenek sorang ni memang sedap bahasa kalu menjawab.

sambil2 buat keja,  i dengar dia bercakap2 dengan kakak yang tengah gunting gambar..

"adik ni bising lah, bercakap aje"

"eh adik cakap pun keja adik nak abis ni"

haha terdiam kakak tu bila adik cakap macam tu...mama pun amik gambar..si kecik kata "hah, ni mama amik2 gambar nak letak kat facebookle tu"

a'ah..betullah tu , ni gambar2 tengah buat homework...mama upload dekat facebook dan copy kat ciniiiii..

nashwa n her paper cutting

budak kecik yang banyak homework (dia katalah)




2 comments:

Lya Colours said...

hehe mak nenek ye
budak2 skrg mmg pandai bercakap la
ada je yg nak di jawabnya

LYAfrina said...

hehe..bijak la..kanak2 skarang mmg petah berkata-kata..adakalanya..bckp mcm org besar kan

blaja rajin2 yer