Thursday, January 5, 2012

pasrah & mohon satu keajaiban

i am still on leave..untuk memantau persekolahan anak2 ..the little one starts her day care today walaupun semalam dah start her kindy session...so pagi tadi i gi hantar barangan keperluan like towel, barang2 mandi sikat bedak etc..dia tak nak bawa susu, i bimbang gek takut dia nak susu sebelum tido tengahari, tapi dia beriya2 tak nak sebab malu kot...i ikut je tapi nak kena monitor..may be akan call the teacher tengahari nanti..

selepas balik hantar si kecik, i uruskan kerja kat rumah..basuh porch, bersihkan tempat rabbit, idai kain, siap masak lunch sekali..yang simple aje sebab leftover lauk semlm pun masih ada..

alhamdulillah walaupun agak lewat nafis pegi ke sekolah...ditemani hubby..i do not know wat happen there, in school..ya Allah..bantulah kami dan usaha suami ku..mudah2an nafis kuat semangat dan hatinya..i feel worried jugak, dan cuak tapi pasrah.. pasrah itu menyerah..menyerah pada apa yang diaturkan yang Esa..

muga suatu keajaiban berlaku untuk dia, for his good..dan hari2 yang seterusnya akan menjadi seperti biasa;
i did not ask for more, one miracle will do and enough; for him to be a normal person just like before..may Allah listen to my pray..give me the miracle ya Allah..one, and for all...

1 comment:

Lya Colours said...

harap2 nafis ok la. insyaAllah