Friday, January 20, 2012

Citer pagi jumaat & coti gosok gigi

few stories for this friday morning yang penuh keberkatan..kala hujan membasahi bumi menambah rahmat....

sampai aje di ofis dimaklumkan oleh one of the pt that dato cari i..so letak handbag terus zupppp naik tkt 9;oh dato suruh i arrange a meeting at 3.30 pm..dan masa meeting nanti minta i ambil minit sekali

ok well stories pagi ini...bermula dengan citer  tentang kakak yang buat breakfast atas permintaan adik2 yang nak bawak bekal nasi goreng tapi kakak yang kena masak; frankly speaking her new version of nasi goreng ni memang yummy..i pun suke tapi yang kenit lagi suka...dua hari ni asyik suruh kakak dia buatkan...lauk mama da tak laku ...hah mudah keja mama, bangun pagi untuk masak lauk lunch aje..and i have cooked rendang daging dan hati..

while laying in bed selepas minum susu ada one coneversation yang buat i gelak bila ingat..

adik:  mama, adik malas nak gosok gigilah pagi ini
mama: tak boleh, kita kena gosok gigi setiap pagi
adik:  alah hari ni je
mama: adik mesti gosok gigi juga..kan adik kata adik nak jadi doktor gigi..doktor gigi kena ada gigi cantik dan bersih, nanti macamana adik nak suruh pesakit adik jaga gigi kalau gigi adik sendiri tak cantik, tak bersih
adik: lah...tu nanti masa adik besar, lame lagi, adik punya gigi mase tu dah bersih
mama: kalau adik tak gosok gigi, nanti kawan2 tak nak cakap dengan adik sebab mulut adik berbau, gigi kotor
adik: hari ni adik posalah cakap dengan kawan adik, adik jadi senyap le kat sekolah
mama: dengan teacher camne, nanti teacher tanya soalan adik jawab mulut adik bau busuk, gigi kuning teacher tutup mulut sambil cakap dengan adik hah, camne? (sambil i demo teacher wat camner nanti)
adik: (tak pasal2 ketawa terbahak2) mama ni buat citer kelakau lah..

and she went to bath..gosok gigi sambil nyanyi2 lagi..

1 comment:

Lya Colours said...

hehe ada2 je budak2 ni punya jawapan
budak2 sekarang petah btol bercakap
last week saya pergi rumah member, anak buah dia punya petah, becok pon ye. siap mengajuk kita bercakap