Monday, January 16, 2012

Aktiviti Semalam & Antu Kak Yam

wat we did last sunday????
pepagi semlm selepas hubby hantar kakak ke kelas tuisyen we went to pasar melaka..beli stok lauk pauk for the week; beli ikan terubuk comey dua ekor, bawal hitam kecil 3 ekor, ikan siakap seekor, udang sekilo, ayam seekor, tengkorak ayam (hahaha) 2 ekor dan daging sekilo serta sayur-mayur =semuanya dalam rm100..terbang melayang..well, i guess it still menjimatkan sebab kalau sekali makan di luar we spent about rm50 dan this rm 100 untuk makan lima hari..cuma penat nak masak jelah setiap hari, kan...

selepas balik dari pasar kami g breakfast di Rashid Corner...balik rumah i bersilat di dapur mencuci dan membersih lauk pauk tu..masak nasi dan masak satu lauk je for lunch sebab hubby ajak balik kampung dia..sempat juga goreng ikan bawal seekor dan dua ketul ikan terubuk; i know  kakak mesti lapau bila balik tuisyen nanti..i masak cili padi udang with pengaga and tapau sikit untuk MIL ..

da lama i tak balik rumah MIL, nak kata sibuk tak juga tapi kurang mase je kot.so lepak kat sana sampai kul 6 ptg, kami kuar gi pekan..ada pasar malam..sementara tunggu hubby beli jagung rebus yg MIL pesan, i tunggu dalam keta..arking lak dekat dengan gerai ayam goreng so si hero dan kakak yang "hantu ayam" sempat kenduri ayam dalam keta..kemain lame my hubby  gi beli jagung; i cakap ngan d kids :ayah tu tolong rebus jagung sekali kot"...rupanye dia tunggu jagung rebus yang tak masak2, lelame dia beli jagung kukus...

bebudak yang besau dua orang tu memang antu ayam...kalau boleh hari2 nak ke KFC juga tapi my rules is max twice a month for KFC; bukan elok sangat makan ayam KFC selalu...
mana2 pegi pun ayam, ayam...





 
ada juga yang menumpang makan....

nashwa tak berapa sihat semalam, macam nak demam; sebelum balik kampung tu, i da siap bagi dia ubat demam, sakit kepala jugak  katenya..so semalam paksa dia minum 100+ sebotol..susah betul nak habiskan

and dalam kul 8.15 mlm kami berangkat pulang ke rumah; kang lelama benau the kids nak sekolah nanti tido lewat ngantuk pulak...

1 comment:

Lya Colours said...

haa hantu ayam ghupenya
selain kfc, boleh try RFC gak. radix fried chicken. ada kat mydin mall. sedap jugak ayam dia. tapi x tau la ada lagi ke tak sbb dah lama x meninjau.hehe